Sunday, June 15, 2014

Bidadari Syurga Kami : Ainul Mardhiah

Assalamualaikum 
Alhamdulillah ... Allahuakbar ...
Lahirnya khalifah Allah ke dunia yang diamanahkan kepada kami suami isteri .
Puteri kami : Ainul Mardhiah Binti Muhammad Aziuddin
Tarikh : 23 Mei 2014 / 23 Rejab 1435H
Hari : Jumaat
Masa : 3.03petang



22 Mei 2014 : Khamis
Awal pagi lagi ain dengan suami follow up hospital melaka . Tapi pukul 10 gak kami sampai gara2 bangun lambat . hihihi . Memang ramai gila ok ! Fuh ! Jenuh nak tunggu ! Ain kena booking bersalin Hospital Melaka sebab ain GBS positif . So , kena on antibiotik masa bersalin nanti . ( Siapa yg tak tahu apa GBS positif boleh tanya encik google , hehe ) . Booking + Jumpa doktor + Scan + Tarikh TCA kalau overdua . Doktok dah cek bukak 1cm . Memang berkemungkinan bersalin dalam masa terdekat jugak . Mau tak nya , perut memang dah start mengeras2 pun time tu . 

Selesai je follow up , dengan rela hati suamiku bawa gi makan mcd atas sebab nak lepaskan hajat yang terakhir . Walaupun dia lapo nak makan nasi ... huhu . Terpaksa la layan kerenah isteri dia ni . So , ain makan mcd , dia makan kfc sebab ada nasi . hihihihi . 

Layan GCB . Nikmat sungguh !!! ^_^
Alhamdulillah 

Habis sudah sisa2 makanan , ada hati jugak tu nak berjalan . Badan dah start tak larat sebenarnya . Nak bukak cepat , gagahkan diri jugak .. Balik dari MP , suami tunaikan permintaan ain nak air kelapa pulak . Puas gak mencari sepanjang jalan balik rumah . Last2 beli kat air molek . Sebiji kelapa tu dia belikan . hihihihi . orang kedai tu duk pandang je . Ada aku kisah ??? huhu

Di rumah Chohong
23 Mei 2014
4pagi
Ain terjaga . Perut dah start sakit . Baby dah start mengeras kerap . Tapi ain tahan lagi . Even panggil suami pun , tak bangun2 . Penat sangat agaknya .

6pagi
Ain dah tak tahan . Terus kejut suami . Ain cakap dah tak tahan sangat . Sakit . Menangis2 ain . Suami baru terbangun . Siap2 pergi hospital . Kejutkan MIL . Azan subuh pun mula berkumandang . Dengan hujan lebat . Ya Allah . Situasi yang hiba pun ada . Suami cakap mak menangis . Risau agaknya . Sepanjang perjalanan ain minum air zamzam . Usap perut . Sakit . Tapi suami buat2 cerita kelakar taknak bagi ain rasa sakit sangat . Sempat jugak singgah mcd beli sarapan . huhuhu . Kononnya nak ada tenaga nanti masa bersalin ... :p

6.45pagi 
Sampai Hospital Melaka . Terus gi kecemasan . Ppk bawak ain terus gi kamar bersalin . Suami daftar .

7.30pagi
Baru JM panggil observations . Tukar baju pinky2 . 

8.30pagi
Doktor baru cek ain . Tanya bagai . Cek bukaan . Dah buka 2cm . Buat CTG . 

Selesai semua tu . Pastu dah takde pape cek . Ain duk atas kerusi . Dengan perut sakit . Orang ramai gila menunggu giliran . Yang duduk , duduk . Baring lagi . Yang nak pergi labor room da . Yang baru datang lagi . Yang MO marah2 HO . Yang datang melawat labor room utk kursus si suami lagi ... Arrgghhh!!! SETERESSSS!!! 

Suami masuk pun kejap je . Nangis2 duk tahan sakit . Suami tanya kaunter , kena admit wad ke apa ke . Dia cakap wad penuh . Tunggu sini je . Dalam hati ain nak je cakap , " Aku nak katil la!!! Nak baring !!! " . Serius memang tak tahan . Yang JM lak asyik cakap , " anak pertama memang sakit dik . Sebab takde laluan lagi kan . "

Sempat lagi suami ajak selfie . hihihi
Muka dah ketaq2 tahan sakit .


Last2 ain yg cari katil kosong kat dalam tempat menunggu tu . Ada pun 1 katil kosong . Terus ain baring . Kakak india yg duduk katil tu sebenarnya . Bila dia masuk ain buat tak tahu je . Dalam hati " bagi la aku pulak kan baring . Aku tak tahan . Sorie yeeerrkkk . "

12.30tengahari
Baby dah makin kerap mengeras . Ain dah start merengek sakit . Kakak dlm tu yg risau . Dia yg panggil nurse . Nurse & doktor baru la nak buat VE .  Doktor siap ckp , " Saya baru clerk dia pagi ni " . Buka 5cm sudah . Baru la siap2 ain masuk Labor room sebab ain dah merengek2 sakit . Sempat lagi ain makan pisang nak bg tenaga . Menangis2 makan pisang ... hehehe

Sepanjang dalam labor room .....
Ya Allah sakit sangat baby mengeras . Serius ! Memang sakit ! Macam nyawa nak tercabut !
Subhanallah ... Ya Allah ... Menjerit2 ain . Segala ayat ain baca . Doa nabi Nuh berulang2 kali ain baca . Bukan baca dalam hati . Selagi boleh ain baca kuat2 . Kena marah dengan nurse doktor jgn cakap la .

Nurse bg ain gas tahan sakit . Sedut gas . Tapi mcm takde pape function pun . Arrgghh !!! Seteerrreeesss lagiii !!!

Setiap kali mengeras je , setiap kali ain menjerit . Allahu , Ya Allah , sakit sangat . Sampai sekarang terasa sakit . Sepanjang dalam labor , ain fikir banyak sangat dosa ain . Dosa ain dengan makayah . Dengan suami . Banyak kali suruh panggil suami . " nurse boleh panggil suami saya tak ? saya sakit . Saya nak suami saya :'( ... " . Tapi buat tak layan je . Ya Allah , mcm2 doa da . Dengan azan zohor berkumandang . Sayu .... Sebak .... :'(

Setiap 1jam buka 1cm . Sampai la pukul 3pm , dah buka 10cm . Baby dah sampai laluan . Dah nampak rambut . Dah nampak kepala .

Nurse : ok ain , baby dah nampak . Teran sampai habis . Curi nafas .

Bila rasa sakit je ain teran sekuat hati .

Nurse2 dan doktor : ok ain!!! Teran !!! Pandai ain !!! Teran lagi !!! Curi nafas !!! Jangan angkat punggung ain . Pegang kaki . Kepala angkat pandang perut . Teran lagi !!!

Fuhhh !!! Menangis2 ain teran . Allahu , rasa macam nak kuarkan sebiji bola besar kat bawah . Ingatkan teran sembelit senang jgk nak keluar . Sedaya upaya ain teran . Sampai takde darah dah kat muka .

Tepat 3.03pm , lahir seorang khalifah .

Nurse : ok ain . Tengok lelaki ke perempuan ?

Dengan hati yang penuh sebak ... terharu ... tak terkata langsung ... Terus cakap perempuan . Berdebar2 pegang peluk anak sendiri . Rasa kehangatan badan dia . Darah yang mengalir . Letak didada . Tiba2 dia buka mata . Pandang aku . Allahu ... Menitis air mata . Anak aku ... yg ada dalam perut aku dah keluar . Zuriat aku bersama suamiku ...  :'(

Pengalaman yang paling2 indah dalam hidup ain . Pengalaman paling tak dapat ain lupakan . :')



AINUL MARDHIAH BINTI MUHAMMAD AZIUDDIN
PENGHUNI BIDADARI SYURGA
23 MEI 2014
23 REJAB 1435H
JUMAAT @ 3.03PM
2.9KG : SVD





24Jam usia Dhia
Chinese Look kan ?
Putih tu tak tahu kenan kat siapa ... hihihi



















Abah Dhia !



Ibu Dhia !


Dhia dah ada geng !!! ^_^

PELENGKAP HIDUPKU
ALHAMDULILLAH

Sekian .... 

12 comments:

Kyla Pearlisha said...

Dhia comelnyaaaa hahaha. Ainnnnnnnn

suffer8zine said...

den pulak yang stress baca entry ni, neves je, tahniah ain dan suami! selamat datang ainul.

a!n n!a said...

Kyla Pearlisha : Pearlisha comelll !!! hihihi

a!n n!a said...

suffer8zine : hehe .. Alhamdulillah . Tq suffer ! ^_^

pipie azati aziz said...

Alhamdulillah ..... tgl sy je mnghitung hari .. xsabar nak kluarkan yg dlam ni ..

chinta awan shop said...

Best nye bce.muke bby pth btol seriusly c0mil.doa sye jga bjaye dlm ttc ye.

chinta awan shop said...

Bestnye muke bby pth btol seriusly cumil,tahnian ye ain doakan sye pn dkurniakan bby girl yg cumil cm anak awk eak

a!n n!a said...

Pipie azati aziz : Insya Allah dear . semoga dipermudahkan . Amin . :)

a!n n!a said...

chinta awan shop : Alhamdulillah .. Thx dear . Insya Allah segalanya akan dipermudahkan . :)

Ayu Zan said...

Ain... Part baby buka mata pandang ain ayu baca sebak lak. Tahniah ain...salam kenal

a!n n!a said...

Ayu zan : Sebak bila baby baru kuar pandang kita.. anak sendiri.. thx dear.. salam kenal.. :)

Najib Ariyan said...

setelah menanggung siksaan mengandung dan melahirkan... seorang ibu merasa lega yg teramat sangat dan merasa bahagia melihat anaknya lahir... semoga kebahagiaan itu kekal selama2nya